INOVATIVNÍ POTRAVINÁŘSKÝ VÝROBEK ROKU 2021

INOVATIVNÍ POTRAVINÁŘSKÝ VÝROBEK ROKU 2021
Vloženo: 16.11.2021

Soutěž vyhlašuje každoročně Potravinářská komora České republiky a Česká technologická platforma pro potraviny av roce 2021 proběhl již 8. ročník soutěže "CENA POTRAVINÁŘSKÉ KOMORY ČR O NEJLEPŠÍ INOVATIVNÍ POTRAVINÁŘSKÝ VÝROBEK"

Hlavní kritéria hodnocení jsou:

  • Inovativnost výrobku (30 %)
  • Výživová hodnota výrobku – výrobek nemusí být v této oblasti inovativní, hodnotí celkový profil potravin (30 %)
  • Senzorické vlastnosti výrobku (30 %)
  • Celkový dojem z hodnocení (10 %)

V letošním roce přihlásilo 27 výrobců s celkem 65 výrobky. Přihlásili se, jak velké podniky, tak také mikropodniky a mezi přihlášenými nechybělo ani Řeznictví H+H se svými Párky dědy Pilčíka. Náš výrobek zaujal porotu díky vysokému obsahu hlavní suroviny (70 % vepřového masa, 15 % hovězího masa), sníženému obsahu tuku a také díky sníženému obsahu soli. Té obsahuje tento výrobek pouze 1,6%, což je opravdu velmi vyjímečná hodnota. I přes nízký obsah soli si Párky dědy Pilčíka zachovávají svou nezaměnitelnou chuť.