Regionální potravina roku Moravskoslezkého kraje 2020

Regionální potravina roku Moravskoslezkého kraje 2020
Vloženo: 13.07.2020

V roce 1990 byla společnost H+H založena s vizí nestát se největším výrobcem masných výrobků v České republice, ale vydali jsme se směrem poctivé ruční výroby, vysokého obsahu masa ve svých výrobcích, poctivé práci mistrů řezníků i uzenářů, pro kterou bude hlavní prioritou nejvyšší kvalita masných výrobků.
Tuto vizi i nadále udržujeme a tak i v dnešní době plné strojové výroby vyrábíme spoustu našich uzenářských specialit stále ručně. I nadále se držíme naší hlavní myšlenky, a to patřit k těm nejkvalitnějším výrobcům čerstvého masa a výrobcům uzenin. Důkazem toho, že jsme se vydali na sice velice nelehkou, zato ale úspěšnou cestu jsou ocenění našich výrobků, jako je Vyrobeno podle Cechovní normy, Klasa nebo Regionální potravina, kterou jsme v roce 2020 získali již po třetí.

Jedná se o jeden z prvních výrobků limitované řady uzenářských specialit, kterým nynější majitel firmy propůjčil jméno svého řeznického rodu Pilčíků z Bratřejova u Vizovic. Receptura na tento výrobek vznikla v době, kdy nynější majitel Řeznictví H+H nebyl ještě na světě. Tato klobása je totiž vyráběná podle starodávné rodinné receptury tohoto řeznického rodu. V Řeznictví H+H jsme tuto recepturu oprášili a přizpůsobili výrobní postupy dnešním přísným hygienickým standardům. 95% pečlivě vybraného masa, speciálně namíchané koření pouze pro tento výrobek a zauzení na bukovém dřevě. To jsou typické vlastnosti tohoto výroku, který je rozpoznatelný již podle své vůně, která je velmi výrazná.